Flyball

Bij deze opwindende teamsport is het de bedoeling dat de hond zo snel mogelijk een rij hindernissen neemt, met zijn poot een apparaat in werking stelt dat een bal opgooit, de bal vangt en met de bal weer terugrent over de rij met hindernissen. Als de hond een fout maakt, bijvoorbeeld een hindernis overslaat, moet hij opnieuw beginnen.

Tijdens wedstrijden worden steeds twee teams van vier honden tegen elkaar ingezet.

Er zijn verschillende niveaus: beginners, gevorderden en wedstrijdgroep. De trainingsuren zijn op dinsdag en vrijdag tussen 19.15 en 21.00 uur, 2x wekelijks een half uur.

Voor een beginnerscursus Flyball moet je je vooraf als geïnteresseerde aanmelden. De periode waarin dat kan, wordt een aantal weken van tevoren aangekondigd. Houd daarom vanaf begin november, medio april en medio juli de website of de webshop in de gaten! Let op: niet elk cursusseizoen start er een beginnerscursus Flyball.

Elders Flyball gedaan?

Als je met je hond al enige vorm van Flyball hebt gedaan en je verwacht in een hogere groep te kunnen instromen, neem dan contact op met de Flyball-commissie over de mogelijkheden van deelname.

Neem de eerste les een kopie van het inentingsbewijs van je hond mee om aan je instructeur te laten zien. Lees ook onze cursusvoorwaarden en de Praktische tips & huisregels.

 

Voorwaarden

  • De combinatie van handler en hond heeft minimaal de Basiscursus-1 met goed gevolg afgerond.
  • De hond is ouder dan 12 maanden.
  • De handler is lid van KC Delft (aanmelden is mogelijk in de webshop).
  • Cursusduur: 10-12 weken.
  • De trainingsuren zijn op dinsdag en vrijdag tussen 19.15 en 21.00 uur, 2x wekelijks een half uur.
  • Kosten: € 65,00